Meer dan 75 jaar ervaring
Levering binnen 1 of 2 werkdagen
De voordeligste verf gemengd met originele mengmachines
Bekijk uw winkelwagen

Alkydverf of Acrylverf: wanneer gebruik je welke verf?

Is het tijd om de buiten schilderwerkzaamheden weer eens grondig aan te pakken? Of heeft het huis binnen weer een likje verf nodig? Het is belangrijk dat je het juiste type verf kiest! Er zijn twee soorten verf: de verf op waterbasis (Acrylverf) en op terpentinebasis (Alkydverf).

Alkydverf voor buiten

Alkydverf bevat bepaalde schadelijke middelen waardoor we het niet adviseren deze binnenshuis te gebruiken. De Alkydverf is een echte buiten verf vanwege de sterkte van de verf. De voordelen zijn dat het een gladder eindresultaat heeft en een betere dekking dan Acrylverf.

Acrylverf voor binnen

De op water gedragen verf (Acrylverf) wordt vooral binnen gebruikt. Acrylverf heeft zo ook zijn voordelen. De geur van Acrylverf is veel minder dan Alkydverf. Daarnaast droogt de verf veel sneller. In vergelijking met Alkydverf is dit type verf veel sneller overschilderbaar.

Heb je een vraag over een van de type verf? Of ben je niet helemaal zeker over welk type verf je het beste kunt gebruiken? Laat het ons dan weten door te mailen naar: info@bolverf.nl of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Alkydverf:

Acrylverf:

Zoek andere acryl of alkydverf