Meer dan 75 jaar ervaring
Levering binnen 1 of 2 werkdagen
De voordeligste verf gemengd met originele mengmachines
Bekijk uw winkelwagen

De trap schilderen; een dankbaar werkje

Hoe vaak gaat u even snel de trap op en af? Een trap is een “gebruiksvoorwerp” wat het zwaar te verduren krijgt. Het is misschien een werkje, maar een trap kan behoorlijk opknappen van een goede schilderbeurt.

De voorbereiding

Is de trap al eerder geschilderd, of heeft er vloerbedekking op gezeten? In beide gevallen is het belangrijk om de trap goed te ontvetten en de treden glad te schuren voor het mooiste resultaat. Eventuele naden kunt u dichtkitten, maar doe dit niet met siliconenkit. Deze is namelijk niet overschilderbaar. Gebruik in plaats daarvan een acrylaatkit.

Welke verf?

Voor u de trap gaat verven is het belangrijk om een kras en stootvaste lak te gebruiken die goed uithardt. De lakken van Sigma S2U Nova zijn hiervoor bijvoorbeeld erg geschikt. Deze lakken zijn verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans afwerking. De lakken zijn in iedere kleur te mengen, dus laat uw creativiteit de vrije loop. 

Als u op kaal hout gaat schilderen, raden we u aan om twee lagen grondverf aan te brengen. Door het gebruik van de juiste grondverf, hecht de laklaag beter en blijft deze langer mooi. We raden aan om de grondverf te gebruiken uit dezelfde lijn als uw aflakverf. Bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Primer. Maar of u nu op kaal hout of een bestaande verflaag gaat schilderen; we raden u altijd aan om ten minste twee lagen aflakverf te gebruiken.

Om en om

Als u de trap gaat schilderen, kunt u deze natuurlijk het beste even niet gebruiken. Maar we kunnen ons voorstellen dat u toch af en toe de trap nog op moet. Schilder in dat geval de treden om en om. Zo kunt u de trap eventueel nog gebruiken als het nodig is.

Heeft u niet de informatie kunnen vinden die u nodig heeft? Wij geven u graag een passend advies. Tijdens kantooruren kunt u ons telefonisch bereiken op 0229-541350 of u kunt ons een e-mail sturen via ons contactformulier. Wij beantwoorden u e-mail zo spoedig mogelijk