Sikkens trendkleuren 2016

Sikkens trendkleuren 2016

Het ColourLab van Sikkens stelt ieder jaar een trenddocument samen met dé trendkleuren van het moment. Één kleur staat hierin centraal. De kleur die Sikkens dit jaar heeft gekozen is okgergoud, een goudachtig okergeel. Deze verfkleur is volgens Sikkens fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. Om je hierbij te helpen heeft Sikkens een speciaal kleurenpallet met verfkleuren samengesteld. 

Combineren met andere Sikkens kleuren

De kleur okergoud is in veel verschillende stijlen te gebruiken. Dit laat Sikkens zien in een aantal verschillende paletten. Of je nu houdt van levendige, speelse kleuren, of liever combineert met pasteltinten.

Heritage & Future

Dit kleurpallet gaat uit van de grondslag van identiteit. Roodtinten spelen in dit palet een grote rol. Ze verbeelden volgens Sikkens een rijk erfgoed en hebben tegelijkertijd een toekomstgerichte frisheid.

Words & Pictures

Woorden, letters en cijfers worden steeds vaker gebruikt als interieurdecoratie. Daarop is dit kleurpalet gebaseerd. Grafietgrijs en inktblauw staan in dit pallet centraal, gecombineerd met kleuren uit de smartphone- en socialmediawereld.

Dark & Light

Licht beinvloedt ons leven steeds meer, terwijl duisternis ook belangrijk is. Dit kleurpalet is geinspireerd op de balans tussen licht en donker. De kleurtinten in het palet lopen naadloos in elkaar over om het karakter van het ochtendgloren en de schemering te vangen.

The Grid & Letting Go

Soms moet je jezelf losmaken van de wereld, om jezelf terug te vinden. Vrijheid vinden binnen een kader, daarop is dit kleurpalet gebaseerd. Levendig en speels, gecombineerd met strak zwart-wit.

Deze trends verwerken in je eigen interieur? Doe inspiratie op met de afbeeldingen hieronder, of neem eens een kijkje in de Sikkens trendgids: Colour Futures 2016

Sikkens verf bestellen

Wil je graag Sikkens verf bestellen in de kleur okergoud of één van de bijpassende verfkleuren? In de afbeeldingen hieronder staan de kleurcodes vermeld van alle trendkleuren van Sikkens. Selecteer één van de producten hieronder en kies de juiste kleurcode. De kleurcode van de kleur van het jaar, okergoud, is F1.34.58.

Bolverf.nl is een erkend Sikkens specialist. Dit betekent dat we uitsluitend werken met officiële Sikkens machines en producten om uw verf op kleur te mengen. Zo bent u altijd verzekerd van een hoge kwaliteit verf. Twijfelt u welke verf u nodig hebt voor uw klus? Raadpleeg onze verfwijzer of neem contact met ons op. Wij hebben ruim 75 jaar ervaring op het gebied van schilderwerk en kunnen u dus altijd voorzien van een goed advies.

Bron: Akzo Nobel, Colour Futures 2016

Afbeeldingen bij dit artikel

Producten bij dit artikel

Bolverf.nl, de voordeligste in verf!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.